top of page

  • Meer engagement

  • Hogere time on page

  • Gedetailleerde data-analyse

HOE HET WERKT

01

Overzicht

Jij weet als journalist precies welk verhaal je wil vertellen. Met Newschain ziet een nieuwsconsument in één oogopslag wat relevant is op dat moment. Je biedt je lezers een veel fijnere leeservaring, waardoor ze vaker terugkeren en langer op de pagina blijven. 85% van de lezers geeft aan vaker verhalen met Newschain te willen lezen.

02

Publiceren

Journalisten hoeven bekende informatie niet te zoeken en te herschrijven, maar kunnen informatieblokken direct in het nieuwsbericht slepen. Je kunt de snelste zijn én tegelijkertijd een compleet verhaal brengen. Een blok dat één keer goed geschreven is kan telkens worden hergebruikt: zo bespaar je tijd in het maakproces,

03

Inzicht

Je krijgt zeer gedetailleerd inzicht in het precieze leesgedrag van het publiek, en met die informatie kunnen journalisten nog specifieker hun doelgroep blij maken. We kunnen op blokniveau meten wat en hoe lang er gelezen wordt en zien dat het publiek de vertelvorm waardeert: in goed lopende berichten opent 50 tot 70 procent minimaal een blok. 

PRODUCT
WhatsApp Image 2019-01-03 at 14.28.33.jp

Newschain is de krachtigste manier om journalistieke verhalen te vertellen. In één oogopslag overzicht voor je lezers. En gedetailleerd inzicht en razensnel publiceren voor de redactie.

Probeer het zelf:

newschain-logo.png
ABOUT

WAAROM NEWSCHAIN?

1. JOURNALISTIEKE BASIS

Wij, de founders van Newschain, zijn allebei al een kleine 10 jaar journalist. We weten daarom exact hoe we kunnen helpen om verhalen zó te vertellen dat ze blijven hangen bij je lezers. 

2. LEZERS KIEZEN NEWSCHAIN

85% van de mensen die informatie aangeboden kreeg in Newschain, gaf aan dat ze dit een prettigere vorm vonden dan een traditioneel stuk tekst.

3. PERSONALISATIE

Ons Newschain Dashboard is zo ontwikkeld dat je razendsnel verschillende combinaties van Newschainblokken creëert. Zo kun je per verhaal exact vertellen wat je publiek móet weten. 

EERST ZIEN

DAN GELOVEN?

We maken ter demonstratie graag gratis een Newschain-combinatie voor je op maat. Stuur ons een berichtje en we nemen contact op.

Success! Message received.

DEMO
FEATURED

MEER WETEN?

Tel: 06-20879652
Newschain zakelijk?
Bel of mail voor meer info
CONTACT

OVER ONS

Newschain is een initiatief van Jolien van de Griendt en Pepijn Nagtzaam. Beiden werken al jaren als journalist met een duidelijke focus op online storytelling en innovatie. Begin 2017 begonnen ze met een subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek aan de ontwikkeling van Newschain: een storytelling tool voor nieuwsbedrijven waarmee informatie in blokken gepresenteerd en opgebouwd kan worden. 

We werken aan deze nieuwe vertelvorm omdat we geloven dat een krachtige en overzichtelijke vorm van informatie aanbieden essentieel is voor het vertellen van journalistieke verhalen. Daarnaast denken we dat de manier waarop we als journalisten verhalen opbouwen nog een stuk beter kan. Newschain helpt daarbij.

bottom of page