top of page

RIVM Q&A

embeds

Laatste update: 26 mei 10:12

Hoi journalist, (eind)redacteur of samensteller,

In de enorme stroom aan artikelen over het Corona-virus is veel behoefte aan extra context en duiding. Bij veel lezers leven vragen over wat wel en niet mag, wat de stand van zaken is en hoe ze het nieuws moeten interpreteren. Met deze embeds kun je die vragen meteen binnen je artikel beantwoorden. We bieden op deze pagina twee soorten blokken aan, die vrij te gebruiken zijn.

In de  blauwe blokken  staat de letterlijke informatie van de Q&A pagina van het RIVM. We zorgen ervoor dat deze telkens ge-update worden bij veranderingen. Zo heb je altijd de laatste informatie online. Deze blokken gaan vooral over de richtlijnen en regels die nu gelden in Nederland.

De  rode blokken  zijn gemaakt door de datajournalisten van LocalFocus. Hierin staat informatie over hoe je de cijfers over het coronavirus moet interpreteren. Ze beantwoorden bijvoorbeeld ook waarom vooral mannen ernstig ziek worden en waarom er in Brabant veel meer patiënten zijn dan in Groningen.

We bieden deze blokken gratis aan aan alle (nieuws)media die hier in hun berichtgeving gebruik van willen maken. Links zie je het voorbeeld van het blok, rechts de code die je kunt gebruiken om te embedden in je eigen CMS systeem. Een kwestie van kopiëren en plakken - het werkt net zo makkelijk als het embedden van een tweet. Op zoek naar een specifiek onderwerp? Gebruik ctrl + F om het snel te checken.

Vragen over de techniek, inhoud of deze service? Problemen met het embedden? Bel of mail even met Jolien van de Griendt (06-20879652 / jolien@newschain.nl). Newschain is een journalistieke startup. De volledige versie van onze tool wordt onder andere al gebruikt door de redacties voor het Algemeen Dagblad, De Stentor, De Gelderlander, Tubantia en de andere regiokranten van DPG Media. Meer informatie vind je ook op newschain.nl.

We hopen jullie hiermee te kunnen helpen in het nog beter informeren van jullie lezers!

Groet & succes,

Pepijn & Jolien

newschain-logo.png

Ga je de embed-codes gebruiken? Laat dan even je email-adres achter. Niet verplicht, maar dan kunnen we je makkelijk een seintje geven als we de blokken updaten bij nieuwe ontwikkelingen of een persconferentie.

Bedankt! We laten het je weten als er updates zijn.

LET OP! Bekijk dit deel van de pagina op desktop om handig te zien welke codes bij welk blok horen. De embeds zijn uiteraard responsive en werken op desktop, mobile en in apps.

RIVM

RIVM Q&A

code per blok

LocalFocus

localfocus Q&A

code per blok

bottom of page